fbpx

Beaumont, Kalifornien

Vad var den avgörande faktorn för att byta till keto?

Ser en bild av mig själv från helgdagarna som jag inte gillade. Jag var obehaglig i min egen hud på den tiden och visste att jag var tvungen att göra något men var förlorad för inspiration och att veta exakt var jag skulle börja. Jag hade följt ett inspirerande keto Instagram-konto länge och älskat alla hennes måltider och när jag såg hennes inlägg om hennes keto-utmaning “New Year / New You” bestämde jag mig då och där var det mitt tecken!

Ser du detta som en livsstilsförändring / långsiktig?

Absolut och helhjärtat !! Jag blir hela tiden frågad om det är något jag kan se mig själv göra resten av mitt liv och jag kan inte få ordet "ja" ur min mun snabbt nog! Varför skulle jag vilja gå tillbaka till att känna mig obekväm i min hud och kläder när jag kan känna det motsatta och äta fantastiska livsmedel ?! Keto-samhället är fantastiskt och det bör inte finnas någon anledning till att något recept inte kan göras keto-fied så att du aldrig känner att du missar!

Hur länge har du varit keto för och vad är några av de hälso- och livsstilsfördelar du tillskriver keto?

Jag började vad jag trodde var keto tillbaka sommaren 2016. Det visar sig att det var vad de kallade ”lat keto”. Jag tappade ursprungligen cirka 10 kilo men det stannade inte av. Jag hade ingen aning om hur jag bestämmer mina makron och jag visste inte var jag skulle leta efter support. Jag hade följt många olika keto-matbloggarer på Instagram i flera månader och bara sorterat efter vad de åt. Jag spårade inte fett eller kalorier och insåg med säkerhet inte vilken typ av effekt som ätligt protein hade. Sedan jag hittat stödet för dessa utmaningar, vet jag hur jag spårar mina makron, hur jag kan veta när min kropp är i ketos, och den mentala tydligheten jag har under dagen är längre än vad jag kunde ha hoppats på!

Hur har keto påverkat din träningsrutin? Var det ändringar / anpassningar du behövde göra?

Jag har gjort Crossfit sedan december 2013 och har alltid betraktat mig som stark och atletisk. Jag brukar använda en drink före och under min träning och sedan ta en proteindrink direkt efter. Jag kände mig bra men kände mig inte bra. När jag följde det lata keto-sättet märkte jag att jag inte hade den uthållighet som jag var van vid och tittar tillbaka på det nu förstår jag varför. Jag konsumerade inte det fett som jag behövde för att upprätthålla min kropp och jag hade inte förvandlats till en fettbrännsnare som jag är nu. I mars 2018 hade jag anmält mig för att delta i Baker to Vegas Relay race och min del av loppet skulle bli 7,5 mil. Detta skulle ha varit det längsta jag någonsin hade kört i mitt liv. Jag gjorde lite research, fick hjälp på instagram och började använda feta skott som mitt bränsle. Jag avslutade min del av tävlingen utan problem och sprang lika snabbt som jag hade tidigare år kört mindre mil. När jag var klar var jag inte skakig, jag svält inte och jag kände mig definitivt inte så nedslagen som jag hade tidigare tidigare när jag inte brände på kroppen ordentligt innan jag tränade. Eftersom jag blev smartare med keto och förstår vad jag kan vara i ketos kan göra för min kropp är mina träningspassar lika starka, om inte starkare, som tidigare. Min uthållighet är fantastisk (jag har precis avslutat WOD ”Murph” på Memorial Day och jag avbröt över 6 minuter av min tid från förra året till i år). Jag har aldrig känt mig starkare än jag har gjort sedan jag har varit på min keto-resa.

Hur spårar du dina ketonnivåer? Hur ofta spårar du? Är det bra för din livsstil?

Jag spårar min ketonnivåer med min Keto-Mojo-mätare. Jag älskar absolut att jag kan se hur min kropp reagerar på de livsmedel jag äter och vet vid vilken tidpunkt jag befinner mig i min fettförbränning. Jag testar vanligtvis en till två gånger om dagen, ibland mer ibland mindre. Jag har börjat testa på morgonen direkt efter att jag vaknat för att se hur maten från föregående natt har påverkat mig. Om jag testar igen samma dag testar jag före lunch bara för att se var jag är och sedan ungefär en timme efter att jag ätit min lunch. Jag tror absolut att det är bra för min livsstil att testa min ketonnivå. Kunskap är makt och att ha kunskap om hur min kropp fungerar är så fantastiskt!

Vad är det råd du skulle dela till någon som just började?

Ge det tid. Lita på processen och din kropp. Vi är en nation av människor som gillar omedelbar tillfredsställelse och resultat. Vi letar alltid efter en snabb lösning för att få våra kroppar i form och gå ner i vikt. Jag har pratat med många människor om keto under min sexmånadersresa och de verkar alla väldigt fascinerade men när jag berättar för dem hur lång tid det har tagit mig att tappa mina 20 kilo, eller maten jag inte äter, eller tid jag tar in måltid prepping för framgång, de beslutar snabbt att det inte är i deras bästa intresse. Jag säger till alla: ”Det här är det som fungerar för mig. Det kanske inte fungerar för dig på samma sätt, men hitta din lyckliga plats med mat och gör det som fungerar för dig! ”

cta-booklet

Inte på vår e-postlista?
Registrera dig och få 3 enkla, Gourmet Keto-Mojo middagsrecept!

På Keto-Mojo tror vi på delning - dela viktiga keto-communitynyheter, vetenskap och studier, fantastiska keto-recept, produkter vi älskar och profiler av människor som inspirerar oss.

Gå med i vårt community nu och få 3 exklusiva recept som inte hittas på vår webbplats.

Show Buttons
Hide Buttons
X