fbpx

Doug Reynolds och Pam Devine är grundare av Low Carb USA, en plattform för forskare, entreprenörer och det medicinska samfundet för att dela sin forskning kring den låga kolhydrat- och ketogena livsstilen. Från konferenser som vem som helst kan delta på för att fortsätta sin utbildning, till en organisation som vill ändra hur vårdgivare diskuterar dieter med låga kolhydrater och implementera dem säkert med sina patienter, gör Low Carb USA vågor till det bättre och vi för en är redo att rida dem!

Hur hörde du först om den ketogena dieten?

Doug - Jag fick ett e-postmeddelande i juli 2015 som främjade exogena ketoner, så roligt nog. Jag var / är en ivrig distanslöpare men när jag gick in i mina senare fyrtiotalet tog jag på lite vikt varje år, knäna var verkligen ömma hela tiden och jag kämpade verkligen med att springa. Jag hade nyligen gått på skalan och blev förskräckt över att se att jag var överviktig. Jag kände mig som en snigel, men jag trodde att det var mitt fel eftersom jag bara blev lat och inte kör nog. Ämnet för e-postmeddelandet var "Ketones - en alternativ källa till bränsle till glukos". Jag visste inte ens vad en keton var, så jag började undersöka den och hittade all denna information om en ketogen diet, och när jag studerade mer förklarade det alla problem jag hade och till och med några problem jag hade tillbaka när jag var fit och körde 55-mil ultra-maraton lopp. Så efter 3 veckors forskning drog jag avtryckaren och började en ketogen diet. På 5 månader tappade jag den extra vikten, inflammation i knäna rensade, min andningsproblem rensade upp och jag stöttade nu upp ur sängen på morgnarna och älskade att springa igen. En oväntad "biverkning" var att jag märkte förbättringar i min kognitiva funktion och symtomen på den allvarliga TBI som jag led i min tidiga trettiotalet.

pam - Som Doug förklarar, tillbringade han några veckor på att undersöka den ketogena dieten och dess fördelar genom att läsa några fantastiska artiklar och böcker som listas nedan. Men när han förklarade de nya livsstilsförändringarna för mig, sa han: rätt, vi ska till mataffären och här är listan. Till att börja med var jag som att vänta en stund, du har gjort en lista OCH du kommer till matbutiken med mig? !! LOL !! men sedan läste jag listan. Fullfett grädde, smör, kött, fullfett grekisk yoghurt, några gröna (aldrig hans favorit! Haha) oliver och nötter att börja, åh och bacon! Min första tarmreaktion var: ”Var kommer alla våra näringsämnen kommer ifrån? Kommer vi att ha tillräckligt med vitaminer och mineraler? ” Men jag fick snabbt lära mig näringsvärdet för dessa livsmedel och hur denna livsstil fungerar metaboliskt.

Du har förvandlat din passion och kunskap till ett sätt att hjälpa andra i form av Low Carb USA. Hur kom det till?

Doug - Jag satt på middag med Pam på min födelsedag i januari 2016 och vi pratade om de underbara förbättringarna vi båda upplevde och om det faktum att så få människor vet om det. Jag visste inte ens vad en keton var förrän sex månader innan och jag började prata om att sätta på en konferens i San Diego för att hjälpa alla som skulle lyssna, men speciellt läkare, att konversationen av kolhydratreducering var så viktig. Jag stod upp nästa morgon och började bara skriva till potentiella talare om idén. Vi etablerade en webbplats och närvaro på sociala medier, säkrade högtalarna, sponsorerna och en plats och satt den första konferensen på sex månader.

pam - Så efter att vi hade ändrat sättet vi ätit i cirka 2 eller 3 månader började vi vilja lära oss mer och mer och dela mer och mer. Doug var i telefon långt till sina föräldrar i Sydafrika och berättade för sin mamma om förändringarna vi hade gjort, och hon sa: "Hej, det låter som The Tim Noakes Diet!" Vi kunde inte tro våra öron! Dougs mentor från sina löptider gjorde det här? Vi hittade snart mycket information om bantingrörelsen. Doug fann presentationer som prof Noakes hade gett i Sydafrika genom en konferens som han hjälpte till att sätta på, och de i Australien på Low Carb Down Under. Han fann också en plattform som prof Noakes använde som erbjöd coaching och recept. Nästa sak jag visste att han ansökte om att bli tränare genom programmet. Men de var inte redo för internationella tränare än. Så vi befann oss prata om att skapa vår egen coachingsplattform så att vi kunde hjälpa människor att lära sig om den ketogena dieten utan de fallgropar vi hade gått igenom. Vi inspirerades av något som Prof Noakes sa: ”Vi förändrar hur världen äter, en måltid i taget” och frågade oss själva hur vi kunde hjälpa till i den ansträngningen. I januari 2016 kontaktade vi så talarna, planerade byggandet av en ny webbplats och slutade våra jobb för att göra detta på heltid.

Från Low Carb USA har ett nytt spännande initiativ kommit med potentialen att bidra till att påverka ett stort antal människor. Berätta om Standard of Care (SoC) -initiativet.

Doug - Vi är glada över att tillkännage den senaste släppningen av den första någonsin Kliniska riktlinjer för ”Receptet för kolhydratbegränsning som en terapeutisk intervention”. Vi har bildat en styrelse med rådgivare bestående av erfarna kliniska praktiker och experter på området för att hjälpa oss få detta arbete gjort. För närvarande består rådgivande nämnden för denna ansträngning av prof. Tim Noakes, Dr. Gary Fettke, Dr. Stephen Phinney, Dr Georgia Ede, Dr. Bret Scher, Dr. Robert Cywes, Dr. Eric Westman, Dr. Will Yancy, Franziska Spritzler, Dr Laura Saslow, Dr. David Cavin och Dr. Brian Lenzkes. Detta första dokument är för allmän intervention och vi bygger på detta med tillståndsspecifika riktlinjer. Att publicera dessa riktlinjer är det första steget i att skapa en  Standard för vård för kolhydratbegränsning.

Det andra steget är att skapa en gemenskap av kliniker som utövar denna strategi. Det är detta samhälle och dess delade utbildning, erfarenheter och oro som med tiden kommer att fastställa den vårdstandard som per definition är "att tillhandahålla hälsovård i enlighet med praxisstandarder bland medlemmar i samma sjukvårdsyrke med liknande utbildning och erfarenhet belägen i samma eller liknande samhällen vid den tidpunkt då vården utförs. ” Riktlinjerna kan hjälpa till att definiera SoC men det kommer från vad en gemenskap av kliniker faktiskt "gör" i praktiken och är konsensusbaserad.

pam - Vi samarbetade med Adele Hite, PhD, RD om detta initiativ. Hon arbetade med Dr. Eric Westman i många år och gjorde sin avhandling i gradskolan medan hon hjälpte oss att engagera oss med sjukvårdspersonal och sammansatte vår rådgivare.

Hur har andra vårdgivare svarat på SoC-initiativet?

Doug - Med stor entusiasm, men samtalet är billigt. Att få dem att anta denna nya plattform och faktiskt delta och bidra kommer att vara vårt största berg att klättra.

Var ser du den ketogena / lågkolhydratdiet gå de närmaste 5 åren så långt som acceptans i både medicinska och mainstream?

Doug - På vår San Francisco-konferens noterade jag att kostriktlinjerna, som dikterar mainstream-visdom, är under sådant tryck att inte förändras, ekonomiskt och politiskt och från läkemedelsindustrin. Vi har ingen aning om hur lång tid det kommer att ta och vi har inte råd att vänta på att det förändras innan vi börjar se förändringar i det medicinska samfundet. Med SoC på plats hoppas jag att se stora förändringar i det medicinska samfundet på fem år.

pam - Ja, detta är en rörelse från grunden, så att säga, en patientdriven rörelse, och en som drivs av sjukvårdspersonal som tar sig tid att lära sig något nytt, något de inte lärde ut i medicinsk skolan. Vi har redan sett stora framsteg under de nästan tre åren som vi har varit nedsänkta i vetenskapen. Tidigare i år tilllade ADA (American Diabetes Association) en lågkolhydratdiet som medicinsk näringsterapi. Stort steg, men de sänder inte det och låter alla veta att de har gjort förändringar.

Vilka tips och resurser skulle du ge dem för de som vill inleda en ketogen livsstil?

Doug - Vi har en  coachningsprogram på vår webbplats för att hjälpa människor att komma igång och det finns några mycket bra böcker att komma igång på vår "Stora böcker"sida.

pam - Här är några saker vi önskar att vi visste förr. Jordnötter och cashewnötter är faktiskt baljväxter (bönor) och för mycket kolhydrater för de flesta efter keto. Vi trodde vattenmelon var en lågkolhydratfrukt för första sommaren, oops! 😉 Så matlistor är viktiga och vet vad ingredienserna är i allt du äter. Se till att du vet vad du ska undvika, saker som spikar blodsocker och insulin. Din Keto-Mojo-mätare kan hjälpa dig att slöja ut dessa saker.

Doug, som någon som var väldigt aktiv (maraton och ultralöpare), hur anpassade din kropp sig till den ketogena dieten när det gäller prestanda?

Doug - Jag känner att jag kan fortsätta springa nu utan det ständiga behovet av att tanka med kolhydrater, så jag kollapsar inte. Det är mycket befriande men det är de antiinflammatoriska fördelarna som jag tycker är de mest djupgående. Nivån av stelhet och muskelsmärta efter en hård ansträngning är så mycket mindre och återhämtningstiden är oändligt snabbare.

Vilka är dina fem bästa tips för att leva en ketogen livsstil?

Doug -

1. Se till att du äter tillräckligt med fett
  2. Se till att du läser näringsetiketten för allt du lägger i munnen
  3. Ta en gå-till-nollkaloribro som svart kaffe eller osötat iste för att smutta på när huvudet ber dig att mellanmål mellan måltiderna. Bär några akutrationer när du går ut om det inte finns några lågkolhydratalternativ.
  4. Gå inte efter för press från familjen eller familjen när du äter ute. Omfamna livsstilen och vara stolt över de metaboliska fördelarna du upplever.
  5. Tyvärr för de omkring dig som inte upplever samma fördelar.

pam -

1. Få tillräckligt med natrium! Och kalium och magnesium.
  2. Rädsla inte fett!
  3. Ät något lågkolhydrat innan du går på ett socialt möte och / eller ta med din egen mat.
  4. Titta på dina såser och salladdressingar, det finns dolda sockerarter och alla kommersiella salladdressningar har oönskade bearbetade oljor att undvika.
  5. Men mitt största råd är - vänta inte med att börja utifrån inlärningskurvan !! Förändringar kommer att inträffa om man bara börjar göra det uppenbara - genom att skära ut socker och stärkelsemat, till och med de så kallade "friska kolhydrater" som sötpotatis, quinoa, bönor och bananer.

Vilken är den vanligaste missuppfattningen om den ketogena dieten du stöter på? Och hur utbildar du andra om detta?

Doug - Det första som kommer att tänka på är att äta allt detta fett kommer att orsaka en enorm uppbyggnad av kolesterol och därefter en hjärtattack. Jag försöker förklara att det finns nollvetenskap för att stödja den uppfattningen och att en enorm mängd forskning visar att det inte är fallet. Jag pekar dem på fantastiska samtal av Dr. David Diamond och Dr. Bret Scher.

pam - Vi äter inte bara bacon! På allvar finns det många naysayers som inte fullt ut förstår en ketogen livsstil med låga kolhydrater och det finns mycket felinformation. Vi publicerar mycket forskning på vår webbplats och vi uppmuntrar människor att läsa vetenskapen så att de förstår fakta från fiktion.

För de som är intresserade av att delta på en ketogen konferens full av fantastiska gästtalare i både det medicinska och vetenskapliga samfundet, vänligen kolla in framtida Low Carb USA-evenemang här.

cta-booklet

Inte på vår e-postlista?
Registrera dig och få 3 enkla, Gourmet Keto-Mojo middagsrecept!

På Keto-Mojo tror vi på delning - dela viktiga keto-communitynyheter, vetenskap och studier, fantastiska keto-recept, produkter vi älskar och profiler av människor som inspirerar oss.

Gå med i vårt community nu och få 3 exklusiva recept som inte hittas på vår webbplats.

Show Buttons
Hide Buttons
X