Facebook dla Wordpress" data-cli-script-type="" data-cli-block="true" data-cli-block-if-ccpa-optout="false" data-cli-element-position="head">fbq('init', '1931327817124714', {}, { "agent": "wordpress-5.5.3-2.2.1" });

Polityka prywatności

Ostatnia aktualizacja: 8 czerwca 2020 r

Keto-Mojo (zwane dalej „Keto-Mojo” „my”, „nasz” lub „nas”) zobowiązuje się do ochrony i przetwarzania danych osobowych w sposób odpowiedzialny i bezpieczny.

Niniejsza Polityka prywatności opisuje, w jaki sposób przetwarzamy Twoje dane osobowe, gdy korzystasz z naszej witryny internetowej znajdującej się pod adresem https://keto-mojo.com/ oraz wszelkie usługi, narzędzia, technologie, produkty, funkcje i aplikacje mobilne (łącznie „Usługi”) świadczone, obsługiwane lub będące własnością Keto-Mojo. Kiedy gromadzimy, uzyskujemy dostęp, wykorzystujemy lub robimy cokolwiek z danymi osobowymi, „przetwarzamy” dane osobowe.

Przed uzyskaniem dostępu do naszych Usług przeczytaj nasze Warunki użytkowania. Akceptując Warunki użytkowania, zgadzasz się z naszymi praktykami prywatności opisanymi w niniejszej Polityce. Jeśli nie możesz zgodzić się z niniejszymi Zasadami, Warunkami użytkowania lub innymi zasadami, nie uzyskuj dostępu do naszych Usług ani z nich nie korzystaj.

Możemy zmodyfikować tę Politykę w dowolnym momencie, bez uprzedniego powiadomienia, a zmiany mogą dotyczyć wszelkich Danych osobowych, które już posiadamy na Twój temat, a także wszelkich nowych Danych osobowych zebranych po zmianie Polityki. Jeśli wprowadzimy zmiany, powiadomimy Cię, zmieniając datę na górze niniejszej Polityki. Prześlemy Ci powiadomienie z wyprzedzeniem, jeśli dokonamy jakichkolwiek istotnych zmian w sposobie, w jaki gromadzimy, wykorzystujemy lub ujawniamy Twoje dane osobowe lub które negatywnie wpływają na twoje prawa wynikające z niniejszej Polityki. Jeśli nadal otrzymujesz dostęp do naszych Usług lub korzystasz z nich po otrzymaniu powiadomienia o zmianach, potwierdzasz, że akceptujesz zaktualizowaną Politykę.

Ponadto możemy przekazywać Ci informacje w czasie rzeczywistym lub dodatkowe informacje na temat praktyk przetwarzania danych osobowych określonych części naszych Usług. Takie powiadomienia mogą uzupełniać niniejszą Politykę lub zapewniać dodatkowe możliwości dotyczące przetwarzania przez nas danych osobowych.

Sekcja 1 - Informacje, które zbieramy poprzez korzystanie z Usług

Dane osobowe to wszelkie informacje, które Cię identyfikują lub umożliwiają identyfikację. Gromadzimy różne rodzaje danych osobowych, gdy uzyskujesz dostęp do naszych usług lub z nich korzystasz, w tym:

1. Informacje, które nam przekazujesz. W związku z Usługami możemy poprosić Cię o podanie następujących kategorii danych osobowych:

    • Informacje o koncie: Informacje, które podajesz na swój temat, aby uzyskać dostęp do naszych Usług, w tym imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, adres pocztowy i hasło, abyśmy mogli się z Tobą komunikować i świadczyć Ci Usługi.
    • Informacje zgłaszane przez siebie: Osobiste informacje zdrowotne, które podajesz na swój temat, w tym odpowiedzi na pytania, dane demograficzne, styl życia, dietę, cele odchudzania lub wszelkie inne dane, które przesyłasz podczas korzystania z naszych Usług.
    • Informacje o płatności: Jeśli i kiedy złożysz zamówienie za pośrednictwem naszych Usług, musisz podać nam kartę kredytową do płatności, w tym informacje rozliczeniowe, takie jak adres rozliczeniowy, numer telefonu i nazwisko na karcie płatniczej. Zewnętrzny dostawca usług przechowuje i przetwarza te informacje w sposób bezpieczny i wyłącznie w celu oznaczenia zamówienia za pośrednictwem naszych Usług.
    • Informacje dobrowolne: Informacje, które nam przekazujesz dobrowolnie, wypełniając formularze internetowe, uczestnicząc w ankietach lub przyczyniając się do blogów, wpisów, kontaktu z obsługą klienta i innymi mediami, stanowią Informacje Dobrowolne.

2. Informacje o użytkowaniu zbierane automatycznie. Kiedy korzystasz z Usług, automatycznie zbieramy informacje o usługach, z których korzystasz i o tym, jak z nich korzystasz („Informacje o użytkowaniu”), jak opisano poniżej.

    • Dane serwisowe: Gromadzimy informacje o twoich interakcjach z Usługami, takie jak strony lub inne treści, które przeglądasz oraz inne działania, które wykonujesz podczas korzystania z Usług.
    • Dane dziennika: Automatycznie zbieramy informacje z dziennika podczas korzystania z Usług. Może to obejmować Twój adres IP, czas dostępu, informacje o sprzęcie i oprogramowaniu, informacje o urządzeniu, informacje o zdarzeniu urządzenia (np. Awarie, nieudane logowanie, typ przeglądarki), stronę internetową, którą przeglądałeś lub z którą korzystałeś przed lub po skorzystaniu z Usług, oraz Inne istotne informacje. Gromadzimy i monitorujemy te dane w celu śledzenia bezpieczeństwa i prywatności twojego konta.
    • Pliki cookie i podobne technologie śledzenia: Możemy używać różnych technologii śledzenia w celu gromadzenia i przechowywania informacji o tym, jak korzystasz z naszych Usług. Używamy tych narzędzi w celu zapewnienia spersonalizowanej obsługi, zapewnienia określonych funkcji w naszych Usługach, zapewnienia bezpieczeństwa konta oraz ulepszenia i optymalizacji naszych Usług. Więcej informacji można znaleźć w sekcji „Pliki cookie i podobne technologie śledzenia” poniżej.

3. Informacje z naszych urządzeń. W przypadku zakupu któregokolwiek z naszych testów lub urządzeń służących do gromadzenia informacji o zdrowiu, odczyty i / lub wyniki mogą zostać automatycznie przesłane do nas lub możemy poprosić cię o samodzielne zgłoszenie nam wyników na Twoim koncie lub za pomocą innego środka bezpiecznej transmisji.

4. Informacje od stron trzecichOd czasu do czasu Keto-Mojo może zezwalać na łączenie lub przesyłanie informacji do lub z aplikacji lub usługi strony trzeciej. Jeśli zdecydujesz się wziąć udział, możemy gromadzić Dane osobowe na Twój temat od strony trzeciej. Po przeniesieniu danych osobowych do Keto-Mojo od strony trzeciej, możesz poprosić nas o wycofanie lub usunięcie informacji, kontaktując się support@keto-mojo.com.

Sekcja 2 - Pliki cookie i inne technologie śledzenia

Keto-Mojo może gromadzić informacje za pomocą technologii i metodologii, takich jak tagi, sygnały nawigacyjne w sieci Web lub inne podobne technologie, które umożliwiają śledzenie podczas przeglądania naszych Usług. Pliki cookie to małe pliki używane przez wiele witryn internetowych, które znajdują się na dysku twardym komputera i przechowują informacje o korzystaniu z określonej witryny.

Generally, we use first-party and third-party cookies for the following purposes: to make our Services function properly; to provide a secure browsing experience during your use of our Services; to collect passive information about your use of our Services; to measure how you interact with our marketing campaigns; to help us improve our Services; and to remember your preferences for your convenience. Review your cookie settings.

W naszych Usługach możemy używać następujących rodzajów plików cookie:

    • Niezbędne pliki cookie - te pliki cookie są niezbędne, ponieważ umożliwiają korzystanie z naszych Usług. Na przykład absolutnie niezbędne pliki cookie umożliwiają dostęp do bezpiecznych obszarów w naszych Usługach. Bez tych plików cookie nie można świadczyć niektórych usług. Te pliki cookie nie zbierają informacji o Tobie w celach marketingowych. Ta kategoria plików cookie jest niezbędna do działania naszych Usług i nie można ich wyłączyć.
    • Funkcjonalne pliki cookie - używamy funkcjonalnych plików cookie, aby zapamiętać Twoje wybory, abyśmy mogli dostosować nasze Usługi, aby zapewnić Ci ulepszone funkcje i spersonalizowaną zawartość. Na przykład te pliki cookie mogą służyć do zapamiętania Twojego imienia i nazwiska lub preferencji w naszych Usługach. Nie używamy funkcjonalnych plików cookie do kierowania do Ciebie marketingu online. Chociaż te pliki cookie można wyłączyć, może to spowodować mniejszą funkcjonalność podczas korzystania z naszych Usług.
    • Wydajnościowe lub analityczne pliki cookie - te pliki cookie zbierają pasywne informacje o sposobie korzystania z naszych Usług, w tym o odwiedzanych stronach internetowych i klikanych linkach. Używamy informacji zebranych przez takie pliki cookie do ulepszania i optymalizacji naszych Usług. Nie używamy tych plików cookie do kierowania na Ciebie marketingu online. Możesz wyłączyć te pliki cookie.

Twoje wybory

Twoja przeglądarka może udostępnić opcję odrzucenia niektórych lub wszystkich plików cookie przeglądarki. Możesz również być w stanie usunąć pliki cookie z przeglądarki. Możesz skorzystać ze swoich preferencji dotyczących plików cookie udostępnianych w naszych Usługach, wykonując czynności opisane poniżej:

    • Własne pliki cookie. Możesz użyć przeglądarki, w której przeglądasz tę Witrynę, aby włączyć, wyłączyć lub usunąć pliki cookie. Aby to zrobić, postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi przez przeglądarkę (zwykle znajdującą się w ustawieniach „Pomoc”, „Narzędzia” lub „Edytuj”). Pamiętaj, że jeśli ustawisz przeglądarkę tak, aby wyłączała pliki cookie, możesz nie mieć dostępu do bezpiecznych obszarów Witryny. Ponadto, jeśli wyłączysz pliki cookie, inne części Usług mogą nie działać poprawnie. Więcej informacji na temat zmiany ustawień plików cookie w przeglądarce można znaleźć na stronie http://www.allaboutcookies.org.
    • Pliki cookie stron trzecich. Aby zrezygnować z zewnętrznych sieci reklamowych i podobnych podmiotów korzystających z reklamowych plików cookie, przejdź na stronę http://www.aboutads.info/choices. Po kliknięciu linku możesz zrezygnować z takich reklam od wszystkich uczestniczących firm reklamowych lub tylko reklam dostarczanych przez określone podmioty reklamowe. Aby uzyskać więcej informacji na temat zewnętrznych sieci reklamowych i podobnych podmiotów korzystających z tych technologii, zobacz http://www.aboutads.info/consumers.

Nie kontrolujemy gromadzenia ani wykorzystywania informacji przez osoby trzecie w celu wyświetlania reklam opartych na zainteresowaniach. Te osoby trzecie mogą jednak zapewnić ci sposób, aby nie gromadzić ani nie wykorzystywać twoich informacji w ten sposób. Ponadto większość przeglądarek internetowych udostępnia strony pomocy dotyczące ustawiania preferencji plików cookie. Więcej informacji można znaleźć tutaj dla następujących przeglądarek:

Nie śledzić

Niektóre przeglądarki internetowe, takie jak Internet Explorer, Firefox i Safari, umożliwiają przesyłanie sygnałów „Do Not Track” lub „DNT”. Ponieważ nie przyjęto jednolitych standardów dla sygnałów „DNT”, nasze Witryny nie przetwarzają obecnie ani nie odpowiadają na sygnały „DNT”.

Część 3 - Jak wykorzystujemy Twoje dane

Twoje dane osobowe mogą być wykorzystywane do różnych celów, w tym:

1. W celu świadczenia naszych usług. Gdy uzyskujesz dostęp do naszych Usług lub korzystasz z nich, przetwarzamy niektóre Dane osobowe o Tobie, aby móc świadczyć Ci nasze Usługi. Niektóre przykłady przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych w naszych Usługach obejmują między innymi:

  • Aby koordynować i komunikować na temat logistyki i śledzenia zamówienia testowego,
  • Aby zapłacić za Usługi, oraz
  • Aby przeanalizować lub przewidzieć określone cechy lub wyniki na koncie.

Nie możemy zapewnić Ci naszych usług bez takiego przetwarzania Twoich danych osobowych.

2. Komunikować się z Tobą. Gdy zarejestrujesz się w naszych Usługach, będziesz otrzymywać wiadomości związane z Usługą. Nasza komunikacja związana z Usługą to wiadomości transakcyjne dotyczące Twojego konta, informacji rozliczeniowych, wyników, ankiet, wsparcia, obsługi klienta, badań, które mogą Cię zainteresować lub w których uczestniczysz, zmian zasad lub innych powiadomień związanych z Usługą. Możemy również wykorzystywać Twoje dane osobowe do komunikacji i inicjatyw marketingowych, promocyjnych lub związanych z loteriami. Możesz zarządzać ustawieniami poczty e-mail i zrezygnować z niektórych komunikatów. Komunikacja związana z usługami jest jednak niezbędna, abyśmy mogli nadal świadczyć dla Ciebie nasze Usługi.

3. Aby wyegzekwować nasze warunki, umowy lub zasady. Aby zachować bezpieczne, zaufane środowisko dla Ciebie podczas korzystania z Usług, używamy Twoich danych osobowych, aby zapewnić przestrzeganie naszych warunków, zasad i umów z tobą i stronami trzecimi. Aktywnie monitorujemy, badamy, zapobiegamy i łagodzimy wszelkie podejrzane lub faktycznie zabronione działania w naszych Usługach. Jesteśmy zobowiązani do przetwarzania danych osobowych w tym celu w celu świadczenia naszych usług.

4. Dla badań i rozwoju produktu. Chcemy mieć pewność, że nasze Usługi są stale ulepszane i rozszerzane, aby spełniać i przekraczać Twoje potrzeby i oczekiwania. W tym celu możemy przetwarzać Twoje dane osobowe w celu ulepszenia, optymalizacji lub rozszerzenia naszych Usług lub funkcji naszych Usług. Robimy to, przetwarzając informacje o tym, jak korzystasz z Usług, wszelkie informacje, które nam przekazujesz, a także mierząc, śledząc i analizując trendy i wykorzystanie w związku z korzystaniem lub wydajnością naszych Usług. Podejmujemy dodatkowe środki bezpieczeństwa podczas przetwarzania Twoich Danych osobowych w takich celach, na przykład poprzez identyfikację (lub „pseudonimizację”) Danych osobowych i ograniczenie dostępu do takich danych. Bez przetwarzania twoich informacji do takich celów możemy nie być w stanie zapewnić Twojej ciągłej satysfakcji z korzystania z naszych Usług.

5. Dla badań naukowych i wsparcia badań klinicznych. Keto-Mojo może wykorzystywać twoje zdezidentyfikowane lub pseudonimizowane zachowanie Danych Osobowych, niezależnie, we współpracy ze stronami trzecimi lub sponsorowane przez stronę trzecią, badania naukowe mające na celu stworzenie ogólnej wiedzy. Badania mogą ostatecznie zostać opublikowane w recenzowanym czasopiśmie lub skomercjalizowane przez Keto-Mojo lub osobę trzecią, ale nie będą zawierać imienia i nazwiska ani innych informacji o koncie. Ponadto usługi Keto-Mojo, w tym nasze urządzenia, mogą być wykorzystywane do wspierania badań klinicznych. Informacje zebrane za pośrednictwem naszych Usług w ramach badania klinicznego mogą być wykorzystywane przez Keto-Mojo do dowolnego z wyżej wymienionych celów lub dowolnego celu dozwolonego przez obowiązujące prawo.

 

6. Przestrzegać obowiązujących przepisów. Możemy być zobowiązani do przetwarzania Twoich danych osobowych na podstawie określonych przepisów ustawowych i wykonawczych, takich jak przepisy podatkowe. Będziemy również przetwarzać wszelkie informacje do organów ścigania lub innych, jeśli będzie to wymagane przez prawo lub w dobrej wierze, że takie zachowanie lub ujawnienie jest uzasadnione w celu: (a) przestrzegania procedur prawnych lub regulacyjnych (takich jak postępowanie sądowe, orzeczenie sądowe lub dochodzenie rządowe) lub obowiązki, które możemy być winni zgodnie z etycznymi i innymi zawodowymi zasadami, przepisami i regulacjami; (b) egzekwować Warunki świadczenia usług Keto-Mojo i inne zasady; (c) odpowiadać na twierdzenia, że wszelkie treści naruszają prawa osób trzecich; lub (d) chronić prawa, własność lub bezpieczeństwo osobiste Keto-Mojo, jej pracowników, użytkowników, klientów i społeczeństwa. Nie możemy zapewnić Ci Usług bez takiego przetwarzania.

Sekcja 4 - Jak udostępniamy twoje informacje

Możemy udostępniać Twoje dane osobowe w następujący sposób:

1. Zewnętrzni dostawcy usług. Możemy korzystać z usług stron trzecich w celu świadczenia niektórych usług w naszym imieniu w związku z Usługami, takimi jak:

    • do przetwarzania i przechowywania danych, w tym danych osobowych;
    • do śledzenia, analizowania i modyfikowania naszych Usług;
    • w zakresie marketingu, reklamy i dystrybucji;
    • aby pomóc nam w zapewnieniu obsługi klienta; i
    • w celu wsparcia naszych wysiłków w zakresie IT i bezpieczeństwa.

2. Sklep internetowy. Shopify, Inc. obsługuje internetową platformę handlu elektronicznego, która pozwala nam sprzedawać nasze produkty i usługi. Dane osobowe są przechowywane przez pamięć danych Shopify, bazy danych i ogólną aplikację Shopify. Przechowują twoje dane na bezpiecznym serwerze za zaporą ogniową.

Jeśli wybierzesz bramę płatności bezpośredniej, aby sfinalizować zakup, Shopify zapisze dane Twojej karty kredytowej. Jest szyfrowany za pomocą standardu bezpieczeństwa danych kart płatniczych (PCI-DSS). Dane transakcji zakupu są przechowywane tylko tak długo, jak jest to konieczne do zrealizowania transakcji zakupu. Po zakończeniu informacje o transakcji zakupu zostaną usunięte.

Wszystkie bramki płatności bezpośrednich są zgodne ze standardami określonymi przez PCI-DSS zarządzanymi przez PCI Security Standards Council, która jest wspólnym wysiłkiem marek takich jak Visa, Mastercard, American Express i Discover.

Wymagania PCI-DSS pomagają zapewnić bezpieczne przetwarzanie informacji o kartach kredytowych przez nasz sklep i jego usługodawców. Aby uzyskać więcej informacji, możesz również przeczytać Shopify Warunki usługi  lub Oświadczenie o ochronie prywatności.

3. Google Analytics. Google Analytics jest dostawcą usług analitycznych. Dowiedz się więcej o tym, jak Google gromadzi i wykorzystuje dane tutaj. Aby zrezygnować z funkcji reklamowych Google Analytics, użyj Ustawienia reklam Google. Aby całkowicie zrezygnować z Google Analytics, użyj ten link.

Osoby trzecie, z którymi współpracujemy, nie mają pozwolenia na wykorzystanie udostępnianych nam informacji poza tym, co jest konieczne, aby nam pomóc. Wykonujemy umowy ze stronami trzecimi, aby zapewnić, że stosują odpowiednie zabezpieczenia podczas przetwarzania Twoich danych osobowych zgodnie z niniejszymi Zasadami.

Jednak niektórzy zewnętrzni dostawcy usług, tacy jak bramki płatnicze i inne podmioty przetwarzające transakcje płatnicze, mają własne zasady ochrony prywatności w odniesieniu do informacji, które musimy im przekazywać w przypadku transakcji związanych z zakupem.

W przypadku tych dostawców zalecamy zapoznanie się z ich polityką prywatności, aby zrozumieć, w jaki sposób dane osobowe będą przetwarzane przez tych dostawców. W szczególności pamiętaj, że niektórzy dostawcy mogą znajdować się w obiektach podlegających innej jurysdykcji lub mieć takie obiekty, jak Ty lub my. Jeśli zdecydujesz się na transakcję obejmującą usługi zewnętrznego usługodawcy, wówczas Twoje informacje mogą podlegać prawu jurysdykcji, w których znajduje się ten usługodawca lub jego obiekty.

4. Fuzja, upadłość lub reorganizacja korporacyjna. Możemy ujawniać i przekazywać Twoje dane osobowe innemu właścicielowi, współwłaścicielowi lub operatorowi Keto-Mojo lub Usług, lub w związku z fuzją, konsolidacją, restrukturyzacją, sprzedażą zasadniczo wszystkich naszych udziałów i / lub aktywów (tj. postępowanie upadłościowe) lub inne zmiany korporacyjne. Poinformujemy Cię o wszelkich wyborach, jakie możesz mieć w związku z Twoimi danymi osobowymi, gdy będziemy zaangażowani w fuzję, upadłość lub reorganizację korporacyjną.

5. Obowiązki prawne i bezpieczeństwo. Możemy udostępniać Twoje dane osobowe, jeśli jest to uzasadnione w celu:

    • Postępuj zgodnie z obowiązującym procesem prawnym (np. Wezwania do sądu, nakazy, nakazy sądowe itp.);
    • Przestrzegać wniosków lub dochodzeń organów publicznych;
    • Przestrzegać obowiązujących przepisów ustawowych i wykonawczych;
    • Egzekwować lub stosować zasady Keto-Mojo lub polityki naszych partnerów biznesowych;
    • Chroń bezpieczeństwo lub integralność Usług; lub
    • Chroń prawa, własność lub bezpieczeństwo Keto-Mojo, naszych pracowników lub użytkowników, partnerów i podmiotów stowarzyszonych lub innych osób fizycznych.

6. W dowolnym innym celu, za Twoją zgodą. Możemy udostępniać Twoje dane osobowe w Twoim imieniu lub na żądanie. Zrobimy to tylko za Twoją wyraźną zgodą. Jeśli wyrazisz zgodę na udostępnienie swoich informacji, możesz ją wycofać w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie spowoduje cofnięcia lub cofnięcia legalności jakiegokolwiek wcześniejszego przetwarzania, aw niektórych przypadkach Dane Osobowe mogą nie zostać odzyskane po udostępnieniu. Skontaktuj się z nami na support@keto-mojo.com jeśli chcesz wycofać swoją zgodę.

Sekcja 5 - Twoje wybory

1. Twoje konto. Możesz uzyskać dostęp do informacji o koncie Keto-Mojo, przechodząc do strony „Twoje konto”. W razie potrzeby możesz edytować informacje o koncie, takie jak adres e-mail, nazwisko, numer telefonu i inne. Po zaktualizowaniu informacji o koncie możemy przechowywać kopię danych poprzedniego konta do celów naszej dokumentacji oraz w celu zapobiegania oszustwom lub innym działaniom naruszającym nasze warunki, zasady i umowy. Jeśli jednak nie przekażesz nam niektórych swoich danych osobowych, takich jak imię i nazwisko lub adres e-mail, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do naszych usług.

2. Informacje zgłaszane przez siebie i dobrowolne. Możesz zdecydować się nie przekazywać nam niektórych swoich danych osobowych. Na przykład nie musisz wypełniać żadnej ankiety, którą ci wysyłamy. W niektórych przypadkach możesz edytować swoje odpowiedzi na formularze, ankiety lub funkcje, które nam przesyłasz. Jeśli nie możesz znaleźć informacji, których szukasz na swoim koncie, skontaktuj się z nami pod adresem support@keto-mojo.com z twoją prośbą.

3. Preferencje komunikacyjne. Jeśli nie chcesz otrzymywać od nas wiadomości e-mail, dostosuj swoje preferencje dotyczące komunikacji lub kliknij link rezygnacji z subskrypcji w wiadomości e-mail otrzymanej od nas. Nie będziesz mógł zrezygnować z otrzymywania wiadomości związanych z Usługami, ponieważ są one niezbędne do dalszego oferowania Ci Usług.

4. Usunięcie konta. W dowolnym momencie możesz usunąć swoje konto lub usunąć naszą aplikację z urządzenia mobilnego. Usunięcie naszej aplikacji nie powoduje usunięcia konta ani powiązanych danych osobowych. Jeśli chcesz całkowicie usunąć swoje konto, napisz do nas na adres support@keto-mojo.com. Pamiętaj, że usunięcie Twoich danych osobowych przez Keto-Mojo podlega ograniczeniom, w tym wszelkim obowiązującym wymaganiom prawnym dotyczącym przechowywania.

Jeśli mieszkasz w Europejskim Obszarze Gospodarczym, Wielkiej Brytanii lub Szwajcarii, zapoznaj się z poniższą sekcją zatytułowaną „Informacja dla osób fizycznych w Europejskim Obszarze Gospodarczym, Zjednoczonym Królestwie i Szwajcarii” w celu uzyskania informacji o dodatkowych wyborach i prawach osobistych Informacja.

Sekcja 6 - Usługi stron trzecich

W naszych Usługach możesz znaleźć linki do innych stron internetowych, aplikacji stron trzecich i widżetów, których nie jesteśmy właścicielem ani nie kontrolujemy. Kliknięcie linków w naszej usłudze może odciągnąć Cię od naszej witryny. Nie ponosimy odpowiedzialności za praktyki dotyczące prywatności innych witryn i zachęcamy do zapoznania się z ich oświadczeniami dotyczącymi prywatności. Po opuszczeniu naszej Usługi lub przekierowaniu do strony internetowej lub aplikacji strony trzeciej, nie podlegają już Państwo niniejszej Polityce prywatności ani Warunkom korzystania z naszej witryny.

Sekcja 7 - Bezpieczeństwo

Aby chronić Twoje dane osobowe, podejmujemy uzasadnione środki ostrożności i przestrzegamy standardowych praktyk branżowych, aby upewnić się, że nie zostaną one niewłaściwie utracone, niewłaściwie wykorzystane, dostępne, ujawnione, zmienione lub zniszczone.

Jeśli przekażesz nam informacje o swojej karcie kredytowej, są one szyfrowane przy użyciu technologii Secure Socket Layer (SSL) i przechowywane z szyfrowaniem AES-256. Należy pamiętać, że niestety żaden system nie może być bezpieczny 100%. Zawsze istnieje ryzyko, że dane osobowe zostaną naruszone. Od Ciebie również zależy nam na bezpieczeństwie informacji o koncie poprzez zachowanie poufności hasła i podjęcie środków ostrożności, aby uniemożliwić innym osobom dostęp do Twojego konta. Powiadom nas natychmiast o support@keto-mojo.com jeśli dowiesz się o nieautoryzowanym dostępie do konta lub korzystaniu z niego.

Sekcja 8 - Prywatność dzieci

Korzystając z tej witryny, oświadczasz, że masz co najmniej wiek pełnoletni w swojej jurysdykcji miejsca zamieszkania lub że jesteś pełnoletni w swojej jurysdykcji miejsca zamieszkania i wyraziłeś zgodę na to, aby którykolwiek z Twoich nieletnich członków rodziny mógł skorzystaj z tej strony. Skontaktuj się z nami, jeśli uważasz, że zebraliśmy Dane osobowe dziecka bez zgody jego rodzica lub opiekuna, abyśmy mogli podjąć działania w celu uniemożliwienia takiego dostępu i usunięcia ich danych osobowych z naszych Usług.

Sekcja 9 - Przechowywanie

Zasadniczo przechowujemy Twoje dane osobowe tak długo, jak jest to konieczne do osiągnięcia celów gromadzenia danych lub do przestrzegania obowiązującego prawa. W przeciwnym razie spróbujemy usunąć Twoje Dane osobowe na żądanie lub gdy nie będziemy już ich potrzebować do celów, w których zostały pierwotnie zgromadzone. Nie będziemy usuwać żadnych danych osobowych, które dotyczą również innych osób, chyba że te inne osoby również chcą usunąć swoje dane osobowe w tym samym czasie.

Sekcja 10 - Informacja dla osób fizycznych w Kalifornii

Niniejszy punkt 9 dotyczy tylko mieszkańców Kalifornii i zawiera informacje, których ujawnienia wymaga kalifornijska ustawa o ochronie konsumentów z 2018 r. („CCPA”). Wyłącznie do celów niniejszej sekcji 9 „Dane osobowe” mają znaczenie nadane w CCPA, ale wykluczają informacje wyłączone z zakresu CCPA. W tej sekcji opisano praktyki gromadzenia, wykorzystywania i udostępniania przez Keto-Mojo danych osobowych mieszkańców Kalifornii w ciągu dwunastu (12) miesięcy poprzedzających datę wejścia w życie niniejszego zawiadomienia oraz informuje mieszkańców Kalifornii o ich prawach w odniesieniu do tych danych osobowych.

Poniżej znajduje się podsumowanie kategorii „Dane osobowe”, zidentyfikowanych i zdefiniowanych przez CCPA (patrz sekcja 1798.140 (o) Kodeksu cywilnego Kalifornii), które zbiera Keto-Mojo, powód, dla którego Keto-Mojo zbiera Dane osobowe, w przypadku gdy Keto- Mojo uzyskuje Dane osobowe, a strony, z którymi Keto-Mojo może udostępniać Twoje dane osobowe.

Keto-Mojo zbiera następujące kategorie danych osobowych o tobie podczas korzystania z naszych usług:

    • identyfikatory, takie jak nazwa, dane kontaktowe i identyfikatory online, takie jak adres IP urządzenia i numery identyfikacyjne powiązane z urządzeniami;
    • informacje handlowe, takie jak rejestry produktów lub usług zakupionych, uzyskanych lub rozważonych przez ciebie;
    • Internet lub inne informacje elektroniczne dotyczące historii przeglądania, historii wyszukiwania, strony odwiedzanej przed wejściem na stronę, długości odwiedzin i liczby wyświetleń strony, danych strumienia kliknięć, preferencji regionalnych, operatora komórkowego, dat i dat związanych z transakcje i informacje o konfiguracji systemu;
    • nagrania dźwiękowe twojego głosu w zakresie, w jakim do nas dzwonisz, zgodnie z obowiązującym prawem;
    • geolokalizacja, w zakresie, w jakim skonfigurowałeś urządzenie, aby umożliwić nam zbieranie takich informacji; i
    • wnioski na temat twoich preferencji, cech, zachowania i postaw.

Zasadniczo nie gromadzimy chronionych klasyfikacji, informacji związanych z edukacją, informacji zawodowych lub dotyczących zatrudnienia, opisu fizycznego, danych biometrycznych ani informacji sensorycznych. Źródła, z których zbieramy te informacje, opisujemy w sekcji 1 - Informacje, które zbieramy podczas korzystania z usług, powyżej.

Gromadzimy Twoje dane osobowe w celach biznesowych opisanych w sekcji 2 - W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane powyżej, w tym do celów analitycznych, w celu wspierania korzystania z naszych Usług, dostarczania żądanych materiałów marketingowych lub obsługi klienta, przechowywania plików cookie i zapewnienia integralność witryny internetowej i powiązanych usług. CCPA definiuje „cel biznesowy” jako wykorzystanie danych osobowych do celów operacyjnych firmy lub innych celów zgłoszonych, pod warunkiem że wykorzystanie danych osobowych jest uzasadnione i proporcjonalne do osiągnięcia celu operacyjnego, dla którego zebrano dane osobowe, lub innego cel operacyjny zgodny z kontekstem, w jakim zebrano dane osobowe.

Kategorie stron trzecich, którym możemy udostępniać Twoje dane osobowe, są wymienione w Sekcji 3 - W jaki sposób udostępniamy Twoje dane powyżej i obejmują naszą stronę internetową, dostawców usług marketingowych, analitycznych i bezpieczeństwa oraz organy ścigania, gdy jest to wymagane.

Twoje prawa i wybory

Jako mieszkaniec Kalifornii masz prawa w odniesieniu do swoich danych osobowych; Twoje prawa podlegają jednak pewnym wyjątkom. Na przykład nie możemy ujawnić określonych danych osobowych, jeżeli ujawnienie stanowiłoby poważne, możliwe do uzasadnienia i nieuzasadnione ryzyko dla bezpieczeństwa danych osobowych, konta u nas lub bezpieczeństwa naszych systemów sieciowych.

Możesz skorzystać ze swoich praw do prywatności w Kalifornii, aby wiedzieć, uzyskiwać dostęp i usuwać je, wysyłając do nas wiadomość e-mail na adres support@keto-mojo.com. Pamiętaj, że będziemy musieli potwierdzić Twoją tożsamość i miejsce zamieszkania w Kalifornii, aby przetworzyć Twoje prośby o skorzystanie z twoich praw do poznania, dostępu lub usunięcia Twoich Danych osobowych. Nie możemy przetworzyć Twojego żądania, jeśli nie dostarczysz nam wystarczających szczegółów, które pozwolą nam go zrozumieć i odpowiedzieć na nie.

    • Prawo przeciw dyskryminacji. Masz prawo do korzystania z wyżej opisanych praw bez dyskryminacji. Oznacza to, że nie będziemy karać Cię za korzystanie z praw przez podejmowanie działań. Nie będziemy dyskryminować Cię za korzystanie z prawa do wiedzy, dostępu, usuwania lub rezygnacji ze sprzedaży.
    • Dobrze wiedzieć. Masz prawo zażądać następujących informacji o tym, w jaki sposób zgromadziliśmy i wykorzystaliśmy Twoje dane osobowe w ciągu ostatnich dwunastu (12) miesięcy:
      • Kategorie danych osobowych, które zebraliśmy.
      • Kategorie źródeł, z których zbieraliśmy Dane osobowe.
      • Biznesowy lub komercyjny cel gromadzenia i / lub sprzedaży danych osobowych.
      • Kategorie stron trzecich, którym udostępniamy Dane osobowe.
      • Czy ujawniliśmy Twoje dane osobowe w celach biznesowych, a jeśli tak, kategorie danych osobowych otrzymane przez każdą kategorię odbiorcy będącego stroną trzecią.
      • Czy sprzedaliśmy Twoje dane osobowe, a jeśli tak, kategorie danych osobowych otrzymane przez każdą kategorię odbiorcy zewnętrznego.
    • Prawo do dostępu. Masz prawo zażądać kopii określonych Danych osobowych, które zebraliśmy o Tobie w ciągu dwunastu (12) miesięcy przed twoją prośbą.
    • Prawo do usunięcia. Masz prawo zażądać kopii określonych Danych osobowych, które zebraliśmy o Tobie w ciągu dwunastu (12) miesięcy przed twoją prośbą.
    • Prawo do rezygnacji ze sprzedaży. Masz prawo zrezygnować ze sprzedaży swoich danych osobowych. Nie sprzedajemy Twoich danych osobowych.

Prawo kalifornijskie zezwala mieszkańcom Kalifornii na prośbę o powiadomienie, które określa kategorie Danych osobowych, które udostępniamy naszym podmiotom powiązanym i / lub stronom trzecim w celach marketingowych, i które udostępnia dane kontaktowe dla takich podmiotów stowarzyszonych i / lub stron trzecich. Jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii i chcesz otrzymać kopię tego powiadomienia, prześlij nam pisemną prośbę na adres podany w sekcji „Informacje kontaktowe” poniżej.

Sekcja 11 - Transfery międzynarodowe

Kiedy uzyskujesz dostęp do naszych Usług lub korzystasz z nich, możemy przekazywać Twoje Dane Osobowe do krajów na świecie, w których Keto-Mojo prowadzi działalność. Takie kraje mogą znajdować się poza krajem lub jurysdykcją, w której się znajdujesz, i mogą mieć przepisy o ochronie danych, które są mniej ochronne niż przepisy jurysdykcji, w której mieszkasz. W takich krajach Keto-Mojo nadal będzie przetwarzać Twoje dane osobowe w sposób opisany w niniejszej Polityce prywatności. Jeśli nie chcesz, aby Twoje Dane osobowe były przekazywane, przetwarzane lub przechowywane poza krajem lub jurysdykcją, w której się znajdujesz, nie powinieneś korzystać z Usług.

Osoby fizyczne znajdujące się w Europejskim Obszarze Gospodarczym („EOG”), Wielkiej Brytanii lub Szwajcarii w momencie uzyskiwania dostępu do naszych usług, patrz sekcja 12 poniżej.

Sekcja 12 - Informacja dla osób fizycznych w Europejskim Obszarze Gospodarczym, Wielkiej Brytanii i Szwajcarii

Niniejsza sekcja dotyczy tylko osób korzystających z naszej Usługi lub uzyskujących do niej dostęp, gdy znajdują się w Europejskim Obszarze Gospodarczym, Wielkiej Brytanii lub Szwajcarii (zwanych łącznie „Krajami europejskimi”) w momencie gromadzenia danych.

Możemy poprosić Cię o określenie kraju, w którym się znajdujesz, gdy korzystasz z niektórych Usług lub uzyskujesz do nich dostęp, lub możemy polegać na twoim adresie IP w celu identyfikacji kraju, w którym się znajdujesz. Gdy polegamy na twoim adresie IP, nie możemy ubiegać się warunki niniejszej sekcji dla każdej osoby, która maskuje lub w inny sposób ukrywa przed nami informacje o swojej lokalizacji, aby nie pojawiać się w krajach europejskich. Jeśli jakiekolwiek warunki w tej sekcji są sprzeczne z innymi warunkami zawartymi w niniejszej Polityce, warunki w tej sekcji mają zastosowanie do osób w kraju europejskim.

1. Nasz stosunek do Ciebie. Keto-Mojo jest administratorem danych w odniesieniu do wszelkich Danych osobowych gromadzonych od osób uzyskujących dostęp lub korzystających z jego Usług. „Administrator danych” to podmiot, który określa cele i sposób przetwarzania wszelkich Danych osobowych.

2. Podstawy prawne przetwarzania danych osobowych. Podczas przetwarzania danych osobowych korzystamy z następujących podstaw prawnych wynikających z ogólnego rozporządzenia UE o ochronie danych.

    • Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych w poniższych sekcjach niniejszej Polityki prywatności jest zapewnienie Tobie naszych Usług. Nasze przetwarzanie opiera się na naszych zobowiązaniach umownych lub podejmowaniu kroków na wniosek osoby fizycznej przed zawarciem umowy.
      • Sekcja 2 (1) W celu świadczenia naszych usług.
      • Część 2 (2) W celu zapewnienia komunikacji związanej z usługami.
      • Sekcja 2 (2) W celu wyegzekwowania naszych warunków, umów lub zasad.
      • Sekcja 3 (1) Zewnętrzni dostawcy usług.
      • Sekcja 3 (2) Fuzja, upadłość lub reorganizacja korporacyjna.
      • Sekcja 3 (3) Zobowiązania prawne i bezpieczeństwo.
    • Podstawa prawna „Badania i rozwój produktów”Sekcja niniejszej Polityki prywatności leży w naszym uzasadnionym interesie, aby lepiej Cię zrozumieć, aby utrzymać i poprawić dokładność przechowywanych przez nas informacji oraz aby lepiej promować lub optymalizować nasze Usługi.
    • Podstawa prawna przetwarzania poufnych danych osobowych za pośrednictwem naszych usług, w tym w celu „świadczenia naszych usług”, wykonania „Badania i rozwój produktów”I przeprowadzić„ Badania naukowe i wsparcie badań klinicznych ”, jest to Twoja zgoda. Możesz wycofać swoją zgodę w dowolnym momencie, usuwając konto, które można wypełnić, wysyłając do nas wiadomość e-mail na adres support@keto-mojo.com; wycofanie zgody nie wpłynie jednak na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
    • Podstawą prawną przetwarzania w sekcji „Przestrzegaj obowiązującego prawa” niniejszej Polityki prywatności jest przestrzeganie naszych zobowiązań prawnych lub w interesie publicznym lub twoim żywotnym interesie.

3. Marketing. Skontaktujemy się z Tobą tylko, jeśli mieszkasz w kraju europejskim drogą elektroniczną (w tym e-mail lub SMS) w oparciu o nasze uzasadnione interesy, na co zezwala obowiązujące prawo lub Twoja zgoda. Jeśli nie chcesz, abyśmy korzystali z Twoich danych osobowych w ten sposób, kliknij link rezygnacji z subskrypcji u dołu każdej z naszych wiadomości e-mail lub skontaktuj się z nami pod adresem support@keto-mojo.com. Możesz sprzeciwić się bezpośredniemu marketingowi w dowolnym momencie i bezpłatnie.

4. Prawa indywidualne. Zapewniamy Ci prawa opisane poniżej podczas korzystania z naszych Usług. Możemy ograniczyć twoje indywidualne żądania praw: (a) w przypadku gdy odmowa dostępu jest wymagana lub dozwolona przez prawo; (b) udzielenie dostępu miałoby negatywny wpływ na prywatność innych; (c) w celu ochrony naszych praw i własności; lub (d) gdy wniosek jest niepoważny lub nierealny. Jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw wynikających z obowiązującego prawa, skontaktuj się z nami pod adresem support@keto-mojo.com.

    • Możesz poprosić o dostęp do danych osobowych lub ich usunięcie.
    • Możesz poprawić lub zaktualizować swoje dane osobowe, sprzeciwić się przetwarzaniu lub danych osobowych, poprosić nas o ograniczenie przetwarzania swoich danych osobowych lub poprosić o przeniesienie danych osobowych.
    • Jeśli przetwarzamy Twoje dane osobowe za Twoją zgodą, możesz wycofać swoją zgodę w dowolnym momencie. Cofnięcie Twojej zgody nie wpłynie na zgodność z prawem przetwarzania, które przeprowadziliśmy przed wycofaniem, ani nie wpłynie na przetwarzanie Twoich Danych Osobowych przeprowadzonych w oparciu o zgodne z prawem podstawy przetwarzania inne niż zgoda.
    • Jeśli uważasz, że naruszyliśmy lub naruszyłeś twoje prawa do prywatności, skontaktuj się z nami pod adresem support@keto-mojo.com abyśmy mogli rozwiązać Twój spór bezpośrednio. Jeśli uważasz, że nasze przetwarzanie danych osobowych narusza RODO, masz prawo złożyć skargę do lokalnego organu ochrony danych.

5. Przekazywanie danych osobowych. Gdy uzyskujesz dostęp do naszych Usług lub korzystasz z nich, Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane w Stanach Zjednoczonych lub w innym kraju, w którym Keto-Mojo, podmioty stowarzyszone lub usługodawcy utrzymują urządzenia. W takich krajach lub jurysdykcjach mogą obowiązywać przepisy o ochronie danych, które są mniej chroniące niż przepisy obowiązujące w jurysdykcji, w której mieszkasz. Jeśli nie chcesz, aby Twoje informacje były przekazywane, przetwarzane lub przechowywane poza krajem lub jurysdykcją, w której się znajdujesz, powinieneś natychmiast zaprzestać uzyskiwania dostępu do Usług lub korzystania z nich.

Przekazujemy Twoje dane osobowe z zastrzeżeniem odpowiednich zabezpieczeń dozwolonych na mocy przepisów o ochronie danych. Opieramy się również na legalnych mechanizmach przenoszenia, takich jak standardowe klauzule umowne lub współpracujemy z podmiotami zewnętrznymi z siedzibą w USA, które są certyfikowane zgodnie z ramami Tarczy Prywatności UE-USA i Szwajcarii-USA.

Pytania i informacje kontaktowe

Jeśli chcesz uzyskać dostęp, poprawić, zmienić lub usunąć wszelkie dane osobowe, które posiadamy o tobie, zarejestrować skargę lub po prostu chcesz uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z naszym Specjalistą ds. Zgodności z prywatnością pod adresem support@keto-mojo.com lub pocztą na adres:

Keto-Mojo
Odp: Specjalista ds. Zgodności z zasadami prywatności
952 School Street, Ste 212
Napa, Kalifornia, USA 94559

cta-booklet

Nie ma cię na naszej liście mailingowej?
Zarejestruj się, a otrzymasz 3 proste, smakowite przepisy kulinarne na kolację w stylu keto-Mojo!

W Keto-Mojo wierzymy w dzielenie się - dzielenie się ważnymi wiadomościami społeczności keto, nauką i badaniami, wspaniałymi przepisami keto, produktami, które kochamy, oraz profilami osób, które nas inspirują.

Dołącz do naszej społeczności już teraz i uzyskaj 3 wyjątkowe przepisy, których nie ma na naszej stronie.

Show Buttons
Hide Buttons
X