fbpx

Doug Reynolds en Pam Devine zijn oprichters van Low Carb USA, een platform voor wetenschappers, ondernemers en de medische gemeenschap om hun onderzoek naar de koolhydraatarme en ketogeen levensstijl te delen. Van conferenties die iedereen kan bijwonen om hun opleiding voort te zetten, tot een organisatie die de manier wil veranderen waarop zorgverleners koolhydraatarme diëten bespreken en deze veilig met hun patiënten implementeren, Low Carb USA maakt golven ten goede en wij zijn er klaar voor om te rijden hen!

Hoe heb je voor het eerst gehoord over het ketogeen dieet?

Doug - Ik ontving een e-mail in juli 2015 waarin exogene ketonen werden gepromoot, gek genoeg. Ik was / ben een fervent afstandsloper maar toen ik later in de veertig werd, werd ik elk jaar een beetje zwaarder, mijn knieën waren de hele tijd erg pijnlijk en ik had echt moeite om te rennen. Ik was onlangs op de schaal gegaan en was geschokt om te zien dat ik 35 pond te zwaar was. Ik voelde me een slak, maar ik dacht dat het mijn schuld was omdat ik gewoon lui werd en niet genoeg liep. Het onderwerp van de e-mail was 'ketonen - een alternatieve bron van brandstof voor glucose'. Ik wist niet eens wat een keton was, dus begon ik het te onderzoeken en vond al deze informatie over een ketogeen dieet en, terwijl ik meer bestudeerde, legde het alle problemen uit die ik had en zelfs enkele problemen die ik had toen ik fit was en 55-mijl ultra-marathon races reed. Dus na 3 weken onderzoek trok ik de trekker over en begon ik een ketogeen dieet. In 5 maanden verloor ik het extra gewicht, de ontsteking in mijn knieën verdwenen, mijn ademhalingsproblemen verdwenen en ik stuiterde nu 's ochtends uit bed en hield ervan weer te rennen. Een onverwachte 'bijwerking' was dat ik verbeteringen merkte in mijn cognitieve functie en de symptomen van de ernstige TBI die ik in mijn vroege jaren dertig had.

Pam - Zoals Doug uitlegt, besteedde hij een paar weken aan onderzoek naar het ketogeen dieet en de voordelen ervan door enkele geweldige artikelen en boeken te lezen die hieronder worden vermeld. Maar toen hij de nieuwe levensstijlveranderingen aan mij uitlegde, zei hij: goed, we gaan naar de supermarkt en hier is de lijst. Allereerst was het alsof ik even wacht, je hebt een lijst gemaakt EN je gaat met me mee naar de supermarkt? !! Lol !! maar toen las ik de lijst. Volle room, boter, vlees, volle Griekse yoghurt, wat greens (nooit zijn favoriet! Haha) olijven en noten om te beginnen, oh en spek! Mijn eerste reactie was: “Waar komen al onze voedingsstoffen vandaan? Krijgen we genoeg vitamines en mineralen? ' Maar ik leerde snel de voedingswaarde van deze voedingsmiddelen en hoe deze levensstijl metabolisch werkt.

Je hebt je passie en kennis omgezet in een manier om anderen te helpen in de vorm van Low Carb USA. Hoe is dat zo gekomen?

Doug - Ik zat op mijn verjaardag in januari 2016 met Pam op mijn verjaardag en we hadden het over de prachtige verbeteringen die we allebei ervoeren en over het feit dat zo weinig mensen hiervan op de hoogte zijn. Ik wist niet eens wat een keton was tot zes maanden eerder en ik begon te praten over het organiseren van een conferentie in San Diego om iedereen te helpen die wilde luisteren, maar vooral artsen, dat het gesprek over koolhydraatreductie zo belangrijk was. Ik stond de volgende ochtend op en begon net aan potentiële sprekers over het idee te schrijven. We hebben een website en aanwezigheid op sociale media opgezet, de sprekers, sponsors en een locatie beveiligd en de eerste conferentie in zes maanden georganiseerd.

Pam - Dus nadat we de manier waarop we ongeveer twee of drie maanden hadden gegeten, hadden veranderd, begonnen we steeds meer te willen leren en meer en meer te delen. Doug was aan de telefoon op lange afstand naar zijn ouders in Zuid-Afrika en vertelde zijn moeder over de wijzigingen die we hadden aangebracht, en ze zei: "Hé, dat klinkt als The Tim Noakes Diet!" We konden onze oren niet geloven! Dougs mentor uit zijn looptijd deed hij dit? We vonden al snel veel informatie over de schokkende beweging. Doug vond presentaties die Prof Noakes in Zuid-Afrika had gegeven tijdens een conferentie die hij hielp organiseren, en die in Australië op Low Carb Down Under. Hij vond ook een platform dat Prof Noakes gebruikte dat coaching en recepten bood. Het volgende wat ik wist was dat hij zich aanmeldde als coach door het programma. Maar ze waren nog niet klaar voor internationale coaches. Dus we merkten dat we het hadden over het creëren van ons eigen coachingplatform, zodat we mensen konden helpen meer te leren over het ketogeen dieet zonder de valkuilen die we hadden doorgemaakt. We werden geïnspireerd door iets dat Prof Noakes zei: "We veranderen hoe de wereld eet, één maaltijd tegelijk" en vroegen onszelf af hoe we daarbij konden helpen. Dus, tegen januari 2016 namen we contact op met sprekers, plannen we de bouw van een nieuwe website en stopten we met onze werkzaamheden om dit fulltime te doen.

Van Low Carb USA is een nieuw opwindend initiatief tot stand gekomen dat kan helpen een groot aantal mensen te beïnvloeden. Vertel ons over het Standard of Care-initiatief (SoC).

Doug - We zijn verheugd om de recente release van de eerste ooit aan te kondigen Klinische richtlijnen voor 'Het voorschrift van koolhydraatbeperking als therapeutische interventie'. We hebben een raad van adviseurs samengesteld die bestaat uit ervaren klinische artsen en experts in het veld om ons te helpen dit werk gedaan te krijgen. Momenteel bestaat de adviesraad voor deze inspanning uit Prof. Tim Noakes, Dr. Gary Fettke, Dr. Stephen Phinney, Dr. Georgia Ede, Dr. Bret Scher, Dr. Robert Cywes, Dr. Eric Westman, Dr. Will Yancy, Franziska Spritzler, Dr. Laura Saslow, Dr. David Cavin en Dr. Brian Lenzkes. Dit eerste document is voor algemene interventie en we zullen hierop voortbouwen met conditiespecifieke richtlijnen. Het publiceren van deze richtlijnen is de eerste stap bij het maken van een  Standaard van zorg voor koolhydraatbeperking.

De tweede stap is het creëren van een gemeenschap van clinici die deze aanpak toepassen. Het is deze gemeenschap en haar gedeelde training, ervaringen en zorgen die op termijn de zorgstandaard zullen bepalen die per definitie “gezondheidszorg biedt in overeenstemming met de praktijknormen onder leden van hetzelfde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg met vergelijkbare training en ervaring in dezelfde of vergelijkbare gemeenschappen op het moment dat de gezondheidszorg wordt verleend. " De richtlijnen kunnen helpen bij het definiëren van de SoC, maar het komt van wat een gemeenschap van clinici in de praktijk 'doet' en is gebaseerd op consensus.

Pam - We werkten samen met Adele Hite, PhD, RD aan dit initiatief. Ze werkte vele jaren samen met Dr. Eric Westman en deed haar scriptie op de middelbare school, terwijl ze ons hielp contact te hebben met artsen in de gezondheidszorg en onze raad van adviseurs samen te stellen.

Hoe hebben andere zorgverleners op het SoC-initiatief gereageerd?

Doug - Met veel enthousiasme, maar praten is goedkoop. Om hen dit nieuwe platform te laten adopteren en daadwerkelijk deel te nemen en bij te dragen zal onze grootste berg zijn om te beklimmen.

Waar zie je het ketogeen / koolhydraatarm dieet in de komende 5 jaar wat betreft acceptatie in zowel de medische gemeenschap als de reguliere?

Doug - Tijdens onze conferentie in San Francisco merkte ik op dat de voedingsrichtlijnen, die de reguliere wijsheid dicteren, onder zoveel druk staan om niet te veranderen, financieel en politiek, noch van de farmaceutische industrie. We hebben geen idee hoe lang dat gaat duren en we kunnen het ons niet veroorloven te wachten tot dat verandert voordat we veranderingen in de medische gemeenschap gaan zien. Met de SoC hoop ik binnen 5 jaar grote veranderingen in de medische gemeenschap te zien.

Pam - Ja, dit is een beweging van de grond af, bij wijze van spreken, een patiëntgestuurde beweging, en een beweging van zorgverleners die de tijd nemen om iets nieuws te leren, iets dat ze niet op de medische school zijn geleerd. We hebben al grote vooruitgang gezien in de bijna 3 jaar dat we ondergedompeld zijn in de wetenschap. Eerder dit jaar voegde de ADA (American Diabetes Association) een koolhydraatarm dieet toe als medische voedingstherapie. Grote stap, maar ze zenden het niet uit en laten iedereen weten dat ze wijzigingen hebben aangebracht.

Voor degenen die een ketogene levensstijl willen beginnen, welke tips en middelen zou u hen geven?

Doug - We hebben een  coaching programma op onze site om mensen te helpen aan de slag te gaan en er zijn een aantal zeer goede boeken om aan de slag te gaan op onze 'Geweldige boeken' bladzijde.

Pam - Hier zijn enkele dingen waarvan we wensten dat we ze eerder wisten. Pinda's en cashewnoten zijn eigenlijk peulvruchten (bonen) en bevatten te veel koolhydraten voor de meeste mensen die keto volgen. We dachten dat watermeloen een koolhydraatarm fruit was voor de 1e zomer, oeps! 😉 Dus voedsellijsten zijn belangrijk en weten wat de ingrediënten zijn in alles wat je eet. Zorg ervoor dat je weet wat je moet vermijden, dingen die de bloedsuikerspiegel en insuline doen stijgen. Uw Keto-Mojo-meter kan u helpen deze dingen uit te speuren.

Doug, als iemand die erg actief was (marathon en ultra-runner), hoe heeft je lichaam zich qua prestaties aangepast aan het ketogeen dieet?

Doug - Ik heb het gevoel dat ik nu kan blijven rennen zonder de constante noodzaak om bij te tanken met koolhydraten, zodat ik niet instort. Het is erg bevrijdend, maar het zijn de ontstekingsremmende voordelen die ik als de meest ingrijpende vind. Het niveau van stijfheid en spierpijn na een zware inspanning is zo veel minder en de hersteltijd is oneindig sneller.

Wat zijn je top 5-tips om een ketogeen leven te leiden?

Doug -

  1. Zorg ervoor dat je voldoende vet eet
  2. Zorg ervoor dat u het voedingsetiket leest van alles wat u in uw mond stopt
  3. Neem een 'brug' zonder calorieën, zoals zwarte koffie of ongezoete ijsthee om op te drinken als je hoofd zegt dat je tussen de maaltijden door moet snacken. Draag een aantal noodrantsoenen wanneer u uitgaat voor het geval er geen koolhydraatarme opties zijn.
  4. Geef niet toe aan groepsdruk of familie wanneer u uit eten gaat. Omarm de levensstijl en wees trots op de metabolische voordelen die u ervaart.
  5. Heb medelijden met de mensen om je heen die niet dezelfde voordelen ervaren.

Pam -

  1. Zorg voor voldoende natrium! En kalium en magnesium.
  2. Wees niet bang voor vet!
  3. Eet iets koolhydraatarm voordat je naar een sociale bijeenkomst gaat en / of breng je eigen eten mee.
  4. Let op je sauzen en saladedressings, er zijn verborgen suikers en alle commerciële saladedressings bevatten ongewenste verwerkte oliën om te vermijden.
  5. Maar mijn grootste advies is - wacht niet om te beginnen op basis van de leercurve !! Veranderingen zullen zich voordoen als men net begint met het voor de hand liggende - door het verwijderen van suiker en zetmeelrijk voedsel, zelfs de zogenaamde "gezonde koolhydraten" zoals zoete aardappelen, quinoa, bonen en bananen.

Wat is de meest voorkomende misvatting over het ketogene dieet dat je tegenkomt? En hoe leer je anderen hierover?

Doug - Het eerste dat in me opkomt, is dat het eten van al dit vet een enorme opeenhoping van cholesterol en vervolgens een hartaanval zal veroorzaken. Ik probeer uit te leggen dat er geen wetenschap is om dat idee te ondersteunen en een enorme hoeveelheid onderzoek waaruit blijkt dat dit niet het geval is. Ik wijs hen op geweldige lezingen van Dr. David Diamond en Dr. Bret Scher.

Pam - We eten niet alleen spek! Serieus, er zijn veel nee-zeggers die een ketogene levensstijl met weinig koolhydraten niet volledig begrijpen en er is veel verkeerde informatie. We plaatsen veel onderzoek op onze website en we moedigen mensen aan om de wetenschap te lezen, zodat ze feiten uit fictie begrijpen.

 

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van een ketogene conferentie vol geweldige gastsprekers in zowel de medische als de wetenschappelijke gemeenschap, bekijk dan het toekomstige Low Carb USA-evenement hier.

cta-booklet

Niet op onze mailinglijst?
Meld u aan en ontvang 3 eenvoudige, gastronomische Keto-Mojo-dinerrecepten!

Bij Keto-Mojo geloven we in delen - het delen van belangrijk keto-gemeenschapsnieuws, wetenschap en studies, geweldige keto-recepten, producten waar we van houden en profielen van mensen die ons inspireren.

Word nu lid van onze community en ontvang 3 exclusieve recepten die niet op onze website te vinden zijn.

Show Buttons
Hide Buttons
X