fbpx

Je bent jarig en iemand schuift een stukje van je favoriete cake onder je neus. Je bent op weg voor happy hour en zoemende honger slaat tegelijkertijd een gouden, torenhoge wirwar van friet aan de tafel. Je hebt een slechte dag gehad en een geruststellende kom pasta lijkt je gewoon op te pikken. Je hebt een vreselijke hoest, kunt geen suikervrije hoestdruppels vinden en neemt genoegen met reguliere, suikerachtige opties. Vreemdgaan gebeurt ons allemaal, soms op kleine en soms op grote manieren. Kom tot rust. Het is niet het einde van de wereld of van je keto-reis. Maar het heeft wel invloed op ketose. Hoeveel en hoe lang duurt het om weer ketose te krijgen als je vals speelt? Dat hangt helemaal van veel dingen af, waaronder wat je hebt gegeten, hoeveel van het aanstootgevende voedsel dat je hebt gegeten, hoe lang je al een keto-dieet hebt gevolgd (of uitgeschakeld) (dat wil zeggen of je vet- of keto-aangepast bent), hoeveel u traint, hoe uw unieke lichaam reageert op overtollige koolhydraten en of u bent gestopt met valsspelen en weer op de goede weg bent. 

Schopte je cheat je eigenlijk uit ketose?

Als je vals speelt en je afvraagt hoe lang het duurt om weer ketose te krijgen, geef jezelf dan eerst een pauze. Het is te laat om nu terug te gaan. Ten tweede, gebruik de situatie als een leerervaring: test uw ketonniveaus de volgende dag met een keton meter om te zien of je echt bent geschopt uit ketose. Sommige mensen kunnen meer koolhydraten verdragen dan anderen, vooral als je al een tijdje een keto-dieet volgt. Als je een van hen bent, merk je misschien dat je nog steeds in ketose bent, zij het in een lagere toestand. Hoewel een hogere tolerantie voor koolhydraten geen halpas is om regelmatig in de broodmand of ijsdoos te duiken, kan het je meer veerkracht bieden als je af en toe een fout maakt. 

Natuurlijk zijn deze resultaten afhankelijk van hoeveel en hoelang je vals hebt gespeeld. 

Oke. Het is officieel. Je bent uit ketose geschopt. Hoe lang duurt het om terug te keren naar ketose?

Als je merkt dat je cheat je uit ketose heeft geschopt, is er helaas geen manier om je exacte hersteltijd te voorspellen. Het hangt ervan af wat en hoeveel je hebt gegeten, hoe bedreven je lichaam is in het keto-dieet en de reacties van je eigen lichaam; elk lichaam is anders en heeft verschillende reacties. Er zijn echter enkele indicatoren dat u eerder snel terugkeert naar ketose: als u vier of meer weken in ketose bent geweest vóór uw cheatmaaltijd, raakte u gemakkelijk aan ketose toen u voor het eerst begon, oefent u regelmatig , je bent niet gegaan te overboord met je cheat, en je begint met intermitterend vasten (meer daarover hieronder). 

Dat gezegd hebbende, kun je over het algemeen verwachten dat als je teruggaat naar het keto-dieet, je binnen één tot drie dagen weer in ketose moet kunnen komen, en je kunt het proces versnellen met eenvoudige stappen.

Hoe sneller terug te keren naar ketose

Je gaat niet terug in ketose zonder belangrijke stappen te zetten. Sommige zijn verplicht, andere zijn optioneel. Hoe dan ook, de volgende dingen moeten worden overwogen wanneer u probeert terug te keren naar ketose na het eten van een of meer cheatmaaltijden. 

 1. Hou je sterk. Het eten van koolhydraten en suiker kan hunkeren naar meer. Deze vicieuze cirkel van het eten van koolhydraten, verlangen naar koolhydraten en vervolgens meer koolhydraten eten om je verlangen te stillen, is het Amerikaanse dilemma dat velen van ons ziek hebben, of althans niet in optimale gezondheid om mee te beginnen. Als je begint met je inspanningen om weer in ketose te komen, vecht dan tegen elke behoefte aan koolhydraten, en als je een tijdje 'weg' bent geweest, wees niet verbaasd als je wat 'keto griepSymptomen. Vergeet niet dat hunkeren naar en griep symptomen van korte duur zijn, zolang je maar op het goede spoor blijft. 
 2. Volg strikt het keto-dieet. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar de beste manier om terug te gaan naar ketose is om strikt een keto-dieet te volgen. Dat betekent dat je moet genieten van een dieet dat rijk is aan gezonde vetten, bescheiden hoeveelheden eiwitten en zeer weinig of geen koolhydraten. De sleutel is om uw te kennen en te volgen macros.
 3. Probeer af en toe vasten. Intermitterend vasten, of het volgen van een roterend schema van vasten en eten, kan ketose helpen starten. U kunt meer leren over hoe u snel intermitterend bent hier. 
 4. Voeg misschien exogene ketonen toe. Lees hier meer over wanneer u exogene ketonen moet gebruiken.

Als je dit leest omdat je eraan denkt om je Keto-dieet te bedriegen

Misschien heb je nog niet "bedrogen". Misschien denk je eraan omdat er een speciale gelegenheid op komst is, een restaurant dat je zo graag wilde proberen dat niet zo keto-vriendelijk is, of je mist gewoon lasagne. Dus je vraagt je af: hoe lang duurt het om weer in ketose te raken als ik valsspelen? Als dit het geval is, geven we u graag wat inspiratie om op koers te blijven. 

  • Vreemdgaan doet al je harde werk geen dienst. Als je al een tijdje op Keto bent, voel je je waarschijnlijk energieker, lichter en mentaal alert. Een significante cheat, zelfs voor één maaltijd, kan je gewichtsverlies blokkeren, je traag voelen, aanzienlijke hersennevel ervaren, en als je enigszins nieuw bent in keto, misschien ervoor zorgen dat je de symptomen van keto-griep helemaal opnieuw ervaart. Meer nog, je moet weer je weg vinden naar ketose. Nog moeilijker voor veel mensen, het zal tot gevolg hebben dat koolhydraten hunkeren naar wat kan leiden tot verder bedrog en je goede bedoelingen ontspoort. De waarheid is dat iedereen af en toe een misstap maakt. Het is niet het einde van de wereld, maar als je de hoofdpijn kunt voorkomen, zou je het moeten doen.
  • Je zult aankomen. Als je al bent afgevallen op het keto-dieet, kom je niet meer terug alles met één of twee cheats, maar je zult op zijn minst water krijgen en een opgeblazen gevoel ervaren, omdat koolhydraten je lichaam terugbrengen naar zijn vetopslag. (Eenmaal terug in ketose zal je waterwinst weer gelijk worden.)
  • Er zijn geweldige Keto-recepten voor je favoriete gerechten en meer. Misschien ben je het beu om dezelfde dingen te eten of mis je een aantal van je favoriete gerechten tijdens een keto-dieet. Hier is het ding: je kunt dat oplossen zonder vals te spelen. Er zijn meer en meer heerlijke recepten die je helpen de gewenste tevredenheid en smaak te krijgen zonder de koolhydraten & #8211; pasta en desserts inbegrepen. De sleutel is om te vinden ingrediënten en recepten die keto-vriendelijk zijn, maar nog belangrijker, fantastisch smaken! We weten dat het geen voldoening geeft om een middelmatig stuk chocoladetaart te eten. De enige manier om een verlangen te bevredigen is om het met iets geweldigs te doen; dus we raden het giswerk uit hartige en zoete keto-traktaties aan door aan te bevelen recepten die ronduit geweldig zijn.
  • U kan bestel keto in veel restaurants, vooral die die helemaal opnieuw koken. Het geheim om keto te houden tijdens het eten is tweeledig. U moet weten hoe u een menu kunt scannen, keto-vriendelijke items kunt vinden en het personeel kunt vragen om dit indien nodig enigszins aan te passen. Je moet gerechten kennen die de neiging hebben inherent aan keto te zijn of er dichtbij te komen, en dan het personeel vragen om een deel van het gerecht dat niet werkt te houden of te vervangen. (Voorbeeld: een restaurant dat garnalen en grutten serveert, kan bereid zijn om groenten voor de grutten te sub met een beetje extra boter.)
  • Keto-traktaties kunnen de leegte opvullen. Er zijn steeds meer prachtige Keto-snacks en desserts op de markt waarmee je een lekkere traktatie kunt bereiken als je er wanhopig naar verlangt. Maar niet alle producten met het label 'low-carb' of 'keto' zijn ideale keuzes; sommige bevatten suikervervangers die uw bloedsuikerspiegel doen stijgen en / of u uit ketose schoppen. Lees productlabels om te weten of ze bevatten om er zeker van te zijn dat u snoepjes eet die eerder helpen dan belemmeren acceptabele en onacceptabele suikervervangers, test uw bloedglucose voor en na het eten van een nieuw product om te zien of het nadelige effecten heeft en houd de beste suikervrije alternatieven in de gaten. 

Het laatste woord

Sinds wat je at, hoeveel je at, jouw bio-individualiteit, hoe lang je hebt bedrogen en hoe bedreven je lichaam is met het keto-dieet, dit heeft allemaal invloed op je hersteltijd, er is geen manier om precies te voorspellen wanneer je weer ketose krijgt als je "bedriegt" met het keto-dieet. U ZULT echter terugkeren naar ketose, dus doe uzelf een plezier: wees niet streng voor uzelf en begin te eten naar uw macros nog een keer. Je bent snel weer op de goede weg. 

 

cta-booklet

Niet op onze mailinglijst?
Meld u aan en ontvang 3 eenvoudige, gastronomische Keto-Mojo-dinerrecepten!

Bij Keto-Mojo geloven we in delen - het delen van belangrijk keto-gemeenschapsnieuws, wetenschap en studies, geweldige keto-recepten, producten waar we van houden en profielen van mensen die ons inspireren.

Word nu lid van onze community en ontvang 3 exclusieve recepten die niet op onze website te vinden zijn.

Show Buttons
Hide Buttons
X