Facebook til Wordpress" data-cli-script-type="" data-cli-block="true" data-cli-block-if-ccpa-optout="false" data-cli-element-position="head">fbq('init', '1931327817124714', {}, { "agent": "wordpress-5.5.3-2.2.1" });

Så du har taget beslutningen om at starte den ketogene diæt (eller livsstil, som så mange af os gerne kalder det)! Men nu ser du på et fødevaremærke og undrer dig over, hvad du kan spise, og hvordan ved du, at det er keto-godkendt? Dette er et af de mest almindelige spørgsmål, der stilles i keto-samfundet på blogs, Facebook og Instagram. Vi vil prøve at fordele det i 4 lette trin.

Passer det til dine makroer?

En ketogen diæt er en lav kulhydrat, moderat lavt proteinindhold med højere fedtindhold. Uanset om du sporer din specifikke makroer, spiser til de ketogene makroprocentdel (60-75% fedt, 15-30% protein og 5-10% kulhydrater), eller spiser til din måler (tester ketonniveauer flere gange om dagen og justerer forbruget baseret på målinger), du vil vælge fødevarer med lavt kulhydratindhold, fedtindhold og moderat proteinindhold. Så når du ser på et ernæringsmærke er den første ting, du spørger dig selv, "passer det ind i mine makroer"? For det andet, se på, hvilken procentdel af dine makroer denne mad vil optage. Hvis du ser på en morgenmadsoption, der har 15 gram kulhydrater, og du har 20 gram kulhydrater om dagen, ville dette ikke være en god mulighed. Dette vil bruge ¾ af dine kulhydrater til dagen. For at være sikker skal du gå med 1/3-reglen. Spis aldrig mere end 1/3 af dine kulhydrater i et siddende.

Hvad er serveringsstørrelsen?

Efter at have kigget på ernæringsfakta og konstateret, at fødevaren / produktet passer inden for dine tildelte makroer, er det tid til at se, hvor meget af det produkt du får for de specificerede kalorier / kulhydrater / proteiner / fedt. Det er her ting begynder at blive luskede! Hvis serveringsstørrelsen har under 0,5 gram kulhydrater eller andre makronæringsstoffer, kan virksomheden rapportere det som nul (Office of Regulatory Affairs, 2014). For eksempel: BBQ Rub billedet bælge angiver sine 0g kulhydrater! Fantastisk, det betyder, at det er sikkert, ikke? Nå, den anden ingrediens er sukker, så nej. Dette er et perfekt eksempel på, at virksomheden bruger en lille serveringsstørrelse til at manipulere ernæringsfakta. En serveringsstørrelse på ¼ tsk har mindre end 0,5 g kulhydrater og kan derfor rapporteres som 0 g kulhydrater. En person, der ikke kiggede på både ingredienser og serveringsstørrelse, kunne tro, at de kunne krydre deres kyllingebryst til at grille med og være helt fint. Men hvem bruger kun ¼ tsk krydderier på et kyllingebryst, pokker hvem kan endda krydre et kyllinglår med det lille (ikke os… Krydderi = Smag)?

Hvad er ingredienserne?

I en ketogen diæt ønsker du at kontrollere ingrediensafsnittet samt se på ernæringsfakta. Dette skyldes, at ernæringsfaktaetiketterne ofte "manipuleres" for at få maden til at virke sundere. For eksempel ved at skabe en lille serveringsstørrelse kan du give udseendet til, at maden er lav i kalorier og kulhydrater.

Ideelt set vælger du hele fødevarer uden tilsatte ingredienser, men dette er ikke en perfekt verden… folk har travlt, har budgetter, og hvem vil ikke prøve nye opskrifter og keto bagning? Så du vil undersøge ingredienserne og være på udkig efter åbenlyse nr.: Mel, stivelse, uopløselig sirup, havre / korn og sukker. Desværre er sukker ikke bare stavet sukker.

Er der sukker i dette? Er der skjulte sukkere:

Når vi siger, er der sukker? Taler vi det ”naturlige” sukker og den tilsatte type. En af grundene til, at du ikke kan spise vandmelon på den ketogene diæt, er på grund af den høje mængde naturlige sukkerarter i frugten, der omsættes til kulhydrater. Dette er den samme grund til, at tomater kun anbefales i moderation, da de er en moderat høj kulhydratgrøntsag (eller frugt afhængigt af, hvem du spørger).

Hvad angår tilsat sukker, er det her tingene kan blive vanskelige. Sukker er ikke kun skrevet SUKKER. Det findes i mange former og navne:

I en perfekt verden ville det, du spiser, ikke have noget fra denne liste. Der er tidspunkter, hvor det vil være okay med moderation. Hørte du det? Nogle vil vælge at spise "Clean", og de er meget strenge og vil forbruge INGEN sukker overhovedet, og det er fint, mere kraft til dig! Men mange vælger at forbruge i moderation. Så lad os forklare, hvad det betyder.

Når du ser på en fødevaremærkning, hvor kommer ovennævnte "sukker" i spil? Er det en af de første 3 ingredienser? I så fald er det generelt et automatisk nej. Som vi talte om før, er ingredienserne anført i rækkefølge efter vægt. Når man ser på ingredienslisten og ser sukker som den første eller anden ingrediens, er det næsten 100% af den tid, det betyder, at du ikke kan have dette. Hvis sukker er den tredje ingrediens, kan det gå begge veje. Ideelt set ønsker du at vælge en bedre mulighed, men undertiden gør budget og tilgængelighed dette vanskeligere. Hvis det er en stor serveringsstørrelse eller vil blive brugt til at fremstille en stor serveringsstørrelse, kan det lejlighedsvis være ok. Hvis du kan planlægge forude, kan du normalt finde en erstatning online eller en opskrift til at lave din egen!

Så er der mad såsom bacon, der hærdes med sukker, og det er den 3rd ingrediens. Det er her vi refererer til serveringsstørrelse og makroer. Hvis serveringsstørrelsen er meget lille, er det et nej. Og nogle kan måske sige, “Lille er relativ”, og det er sandt. Men vi tror ikke, nogen vil være tilfredse og tilfredse med ¼ skive bacon (som ikke er skuffet, når vi finder ud af, at vi ikke kan have hele pakken). Så hvis serveringsstørrelsen er 1 skive bacon ved 0 g kulhydrater, vil vi sige, at det er fint, selvom sukker er angivet som 3rd ingrediens. Selvom dette muligvis ikke er for alle, er det her testning af dine ketoner og blodsukkerniveauet spiller ind. Når du er usikker, eller prøver et nyt produkt eller opskrifter, skal du tage et keton- og glukoseniveau før og efter for at se, hvordan de fødevarer påvirker dig personligt. Det, der er rigtigt for en enkeltperson, er måske ikke det rigtige for en anden.

Som konklusion, ligesom mange ting i livet, er det ikke altid sort / hvid eller ja og nej. Du skal se på hele billedet og vigtigst af alt DIT billede.

cta-booklet

Ikke på vores mailingliste?
Tilmeld dig og få 3 lette, gourmet Keto-Mojo middagsopskrifter!

Hos Keto-Mojo tror vi på deling - deling af vigtige keto-samfundsnyheder, videnskab og undersøgelser, gode keto-opskrifter, produkter, vi elsker, og profiler af mennesker, der inspirerer os.